7 Mart 2012 Çarşamba

İyi olmak kolaydır , zor olan adil olmaktır!



             Hayatımdaki insanlar hakkında  bir tez yazmak isterdim,
              Cevapları benim, soruları onların yazdığı bir anketten  oluşan..
Bazen ruhumu bedenimden kovmak isterim, dışardan birinin doğrularımın ne kadar da yanlış olduğunu görmesi benim bunu yaşayıp her seferinde pişman olmamdan iyidir..
             Şu hayatta hata yapmaktan korkmak zorundaydım hep, bu yüzden kolay kolay hata payı vermem kendime...İyi tarafları var elbet eyvallahınız kendinizedir..
             Her insanın bir etiketi olsun isterim, baktığımda kaç derecede yıkayacağımı bilmem ya da bünyesi ağartıcı  kaldırır mı görmem gerek...
             Bana benzeyen  bir insan beni rahatsız eder, neyi yanımdaki gibi yapıyorsam -yada o benim ki gibi- koşarak uzaklaşmak isterim...
             Dünyaya bir kez daha gelsem bir canlı değil bir nesne olmayı seçerdim. Bir kapı olabilirim mesela.. Düşünsenize insanların iç dünyalarını dış dünyalarından ayıran tek  aralık  bir kapı aralığıdır. Kapı olursam da rengim toprak rengi olmalı  yer altı ve üstünün aralığı da bu değil mi?
                 Kaç yaşında öleceğimi bilmek isterim, güzelliğimin doruğunda  jübile yapmak en doğru zaman olabilir..
                 Çevremdeki her kadın ya da her erkek bir mazi ise.. Onları tarihe ben yazmak isterim... Kaderlerini yazamam belki ama birer kitap olsalardı isim anneleri  ben olabilirim( başka bir gün hayatımdaki varlıklar ve değişen isimleri' nden devam edeceğim bu mevzuya)
               Bir şarkı olsam sadece nakarattan ibaret olurdum sanırım. Alışkanlıklarından ve alışmışlıktan  zor vazgeçenlerdenim çünkü..Zaten kendini yenilediğini düşünen adam bir yanılgı içindedir. Dikkatli baktığında herkesin kendi etrafında  döndüğünü fark edersin.. Dünya, gezegenler ve niceleri tek ortak nokta olduğu yere geri döne döne başa dönmeleri değil mi :)
               Benden daha güzel ya da daha akıllı kadınlardan hoşlanmam onlarda nedense benden hoşlanmaz tamam benim olayım belli de size ne oluyo a.q!
               Paylaşmak istediklerim ve paylaşmak istemediklerim arasındaki çizginin koordinatlarını ben hesaplarım, size ne hacet , ne kimsenin eksenine girerim ne de kolay kolay eksenimde dönme şansı tanırım çiğ süt içtiğini düşündüğüm insan evladının..
              Alışkanlık yapma ihtimalim paylaştıklarımızla düşünce rengimizle paraleldir o yüzden bi türlü oynayamam,anında bir mimikle senden ne kadar haz ettim anlaman an meselesi...
              Bu dünyada ne ateistten ne katilden ne sapıktan ne hırsızdan ne arsızdan korkarım, içten pazarlıklı tipten korktuğum kadar!


Şu hayatta neler yaşadım neler paylaştım ve neler başardım biliyorum ama yapmayı beceremediklerimin başı  adaletimdir! Her şeyi becerdim ama şu teraziyi  bi tutmayı beceremedim!
Neden mi Çünkü iyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır!



7 yorum:

  1. GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ EMEĞİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Güzel paylaşım olmuş,elinize dilinize sağlık.Benim blogada beklerim.Blog Okulu

    YanıtlaSil
  3. çok uzun yazmışsın iyi güzel de kısa öz yazılar daha güzel okunuyor net düyası insanları genelde görselci artık bakıp geçiyorlar okunmuyor fazla uzun olunca da sıkılıyor insanlar bence böyle en azından yani ok bye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sag ol da.. ben takip ettiğim blogların yazılarını sabırla okuduğum için olsa gerek beni yormuyor yazının uzunu kısası :)

      Sil
  4. Ben normalde takip ettiğim bloglardaki yazılarda, yine seninki gibi çok da fazla kasılmadan yazılan yazılar görüyorum, bu çok iyi bir şey.
    Bir değerlendirme değil ama, sade bir okuyucu olarak diyorum, sende de bu var. Ve yorumlamaktan biraz kaçındım açıkcası kendi içimde.

    Anlıyorum ki bu sorgulama konusunda çok hünerlisin.
    Yazma konusunda da öyle.
    Yazılarını takip etmek, yalnızlığı bir coşku ile savurup atmak olacak benim için..
    Teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. yorum için teşekkür ederim..Takıntılı bir öz denetimim var diyebilirim hatta..

    YanıtlaSil

Yorumlar